Advokatguiden er en trygg plattform som hjelper klienter med å finne rett advokat

Vår visjon er å bidra til økt transparens og demokratisering av advokatbransjen. Vi har som mål å gjøre dagens og fremtidens advokattjenester mer tilgjengelig for folk flest. 

Advokatguiden er en trygg plattform som hjelper klienter med å finne rett advokat

Advokatguiden ble grunnlagt i 2020, og eies og drives av Advokatguiden AS. Selskapet har base i Oslo, med virksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Nederland, Sveits og USA. Advokatguiden er en brukersentrisk og nettbasert tjeneste for å finne og rangere advokater. På Advokatguiden.no er alle advokater, rettshjelpere og advokatfullmektiger i Norge oppført, totalt nærmere 10.000 stykker. Over tusen advokater har allerede gjort krav på sin profil, og hundrevis har aktivert en Premium-profil. Det er publisert tusenvis av vurderinger av advokater. Vi har som mål å alltid være oppdatert med korrekt informasjon om norske advokater, advokatfullmektiger og rettshjelpere. For å sikre plattformens kvalitet henter vi vår informasjon primært fra Tilsynsrådet for Advokatvirksomhet.

Ali Ahmed
Ali Ahmed CEO og tidligere advokat

Utdannet jurist (LL.M) ved UiO, bachelor i jus og ledelse fra USN og master i styring og ledelse fra OsloMet. Ali har tidligere jobbet som eiendomsmegler og fra 2015 som advokat. De siste årene har han jobbet som advokat i Tekna hvor han hovedsakelig har jobbet med rådgivning til oppstartsbedrifter. Han har også vært med på å stifte to selskaper tidligere innen bilutleie og eiendomsmegling. Han startet som CEO i Advokatguiden i 2022.

François Savard
François Savard Medgrunnlegger, CTO og designer

Master i Digital Strategy og UX/UI Design fra Frankrike. François har vært med å gründe og utvikle Advokatguiden. François har ansvar for Advokatguidens design, i tillegg til å koordinere utviklingsprosessen, utvikle nye funksjoner, samt vedlikeholde og optimalisere plattformen.

Erling Løken Andersen
Erling Løken Andersen Grunnlegger

Norsk IT-gründer og tidligere advokat. Utdannet jurist (LL.M) ved UiO og 3-årig Art Director fra Westerdals Reklameskole. I 2004 stiftet Erling det digitale markedsføringsbyrået Omega Media. Et av produktene selskapet utviklet var det tidligere norske nettsamfunnet Biip.no, som ble lansert i 2005. I 2008 ble Omega Media og Biip.no solgt til TV2 og Egmont for 76 MNOK. I etterkant av salget fikk Erling et skattekrav i millionklassen, noe som inspirerte ham til å begynne å studere jus. Erling kjøpte tilbake Omega Media mot slutten av 2012, og fullførte studiet på halv tid ved siden av full jobb. Han vant til slutt skattesaken mot staten. Erling jobbet deretter som advokat frem til 2019, da han sluttet i advokatyrket for å gründe Advokatguiden.

Hvorfor Advokatguiden?

Vår ambisjon er å være den mest komplette nettsiden for informasjon om advokater, ikke bare i lille Norge, men hele verden.

Det skal være enkelt å finne en advokat

På vår hovedsiden kan du enkelt finne en advokat ved et søk på navn, søkeord, sted og juridisk fagområde. Du kan sortere ditt treff etter popularitet eller score, og sammenligne tusenvis av profiler. Advokatguiden hjelper deg med å finne den beste advokaten for ditt behov. 

Finn Norges beste advokat 

Vi løfter frem de beste advokatene. På Advokatguiden kan tidligere klienter skrive anmeldelser. Basert på totalt score for juridiske ferdigheter, tilgjengelighet, kvalitet på arbeidet, gjennomføring og kommunikasjon, rangerer vi Norges beste advokater. Alle anmeldelser blir publisert anonymt. For å sikre plattformens kvalitet foretar vi en løpende vurdering av alle innkommende anmeldelser. 

Få gratis juridisk hjelp

På Advokatguiden er det enkelt å komme i kontakt med en advokat, helt gratis. På vår hovedside kan du fylle ut vårt tilbudsskjema. Basert på juridisk fagområde og geografisk avstand, sender vi din henvendelse til opptil tre advokater. Innen kort tid vil du motta et gratis uforpliktende tilbud fra en advokat.

Advokatguiden er fremtidens advokattjeneste

Advokatguiden inviterer dagens advokater, advokatfullmektiger og rettshjelpere til å tørre å tenke nytt. Sammen kan vi bidra til økt transparens og demokratisering av advokatbransjen. Slik kan vi realisere målet om å gjøre dagens og fremtidens advokattjenester mer tilgjengelig for folk flest. 

Utviklet av Journey Group

Advokatguiden er utviklet av det digitale markedsføringsbyrået Journey Group, som er lokalisert i Oslo.  Journey fokuserer på strategisk digital rådgivning og analyse, webutvikling, content marketing, søkemotoroptimalisering, søkemotormarkedsføring, Online Reputation Management og kampanjer i sosiale medier. Selskapet har jobbet med flere kjente nasjonale og internasjonale kunder som blant annet Coca-Cola, Sony Playstation, TV2 og Krogsveen. I 2020 omsatte Journey for 34,4 millioner, og har i dag rundt 30 ansatte. Selskapet har hovedkontor på Skøyen i Oslo.  journeyagency.com
Utviklet av Journey Group